UEF Biolääketieteen fuksit -facebookryhmä

Ryhmä juuri teille uusille opiskelijoille. Tätä kautta saat kätevästi tietoa esimerkiksi tapahtumista ja pääset tutustumaan uusiin opiskelukavereihisi. Kysy vapaasti, jos jokin uusissa opinnoissa tai Kuopiossa mietityttää!

Kuopion puskaradio -facebookryhmä

Epävirallinen tiedotuskanava, jonka kautta voit kysyä esimerkiksi mistä löytyy Kuopion hyvät lenkkipolut tai missä on parhaat pitsat.

Itä-Suomen yliopisto -facebookryhmä

Kokoaa kaikki Kuopion ja Joensuun kampuksen opiskelijat yhteen. Tätä kautta saat tietoa esimerkiksi yliopiston tapahtumista ja opiskelua koskevista asioista.

i

Itä-Suomen Yliopisto - Biolääketieteen yksikkö

Biolääketieteen yksikkö vastaa terveystieteiden tiedekunnan ihmisen anatomian ja fysiologian, solu- ja kudosbiologian, biokemian sekä molekyylibiologian opintotarjonnasta. Ja tietty biolääketieteen koulutusohjelmasta!

Hei sinä uusi biolääketieteen opiskelija!

Onnittelut ovat paikallaan, eivät ainoastaan opiskelupaikkasi puolesta, vaan myös loistavasta valinnastasi tulla opiskelemaan biolääketiedettä Itä-Suomen yliopistoon. Biolääketiede on ennen kaikkea monipuolinen tulevaisuuden ala, jossa teoria ja käytännönläheisyys yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla.

Uutena biomedisiinarina olet tervetullut liittymään ainejärjestömme Kulti ry:n riveihin. Yliopistomaailman pyörteissä tunnistat meidät punaisista haalareistamme, joita koristavat valkoiset sivutaskut. Kultissa autamme aina toisiamme, joten otathan rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa. Kampuksella meidät löytää kerhohuoneeltamme, eli tuttavallisimmin Kultihuoneelta, joka sijaitsee Snellmania-rakennuksen toisessa kerroksessa. Tervetuloa!

 

Biolääketiede ammattina

Biolääketiede nivoo lääketieteen, bio- ja luonnontieteet yhteen ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi, jonka tavoitteena on ihmiskehon toiminnan ymmärtäminen ja hoitomenetelmien kehittäminen. Valmistuminen biolääketieteen koulutusohjelmasta antaa erinomaiset valmiudet toimia monipuolisesti lääke-, terveys ja bioalan asiantuntemusta vaativissa tehtävissä julkisella ja yksityisellä sektorilla. Koulutus tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden tutkimustyön tekemiseen ja biolääketieteellisen tutkijan uralle.

Luonnontieteiden kandidaatti

Itä-Suomen yliopistossa koulutusohjelma käsittää kandidaatin ja maisterin tutkinnot. Suomenkielisen luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon opinnot koostuvat muun muassa ihmisen anatomian ja fysiologian, solu- ja molekyylibiologian sekä lääkeainekemian kokonaisuuksista.

Filosofian maisteri

Kandidaatin opintojen jälkeen englanniksi suoritettavassa filosofian maisterin tutkinnossa (MSc) syvennytään molekulaariseen lääketieteeseen, pääpainona translationaalinen tutkimus ja diagnostiikka. Maisterivaiheen englanninkieliset opinnot valmistavat opiskelijoita toimimaan kansainvälisessä työ- ja tutkimusympäristössä.

Tuutorit

Sini Laasonen

sinilaa@student.uef.fi

Riikka Seppälä

riikkajs@student.uef.fi

Jimi Virkkala

jims@student.uef.fi

Eerika Takala

eerikata@student.uef.fi

Jimi Virkkala

Heipähei!

Ensinnäkin onnittelut valituksi tulemisesta, ja tervetuloa opiskelemaan biolääketiedettä Itä-Suomen yliopistoon. Opintojen aloittaminen on aina jännittävää, mutta samalla myös ikimuistoista aikaa. Me tuutorit olemme täällä auttamassa teitä alkuun pääsyssä, ja lievittämässä tuota jännitystä, joten jos jokin seikka askarruttaa, niin otathan rohkeasti yhteyttä. Autamme mielellämme.

Olen 23-vuotias paljasjalkainen oululainen, joka jokusen välitilassa vietetyn vuoden jälkeen löysi tiensä biolääketieteelle. Lapsena haaveilin lääkärin ammatista, ja niinpä uunituoreena ylioppilaana hainkin muiden kaltaisteni vanavedessä lääketiedettä opiskelemaan, asiaa silloin sen kummemmin ajattelematta. Kävi kuitenkin niin, että lääkiksen porttien avautuessa toisella yrittämällä, ei tulevaisuudennäkymä valkotakeilla vuoratusta uratunnelista enää tuntunutkaan erityisen houkuttelevalta vaihtoehdolta. Tulin siis toisin sanoen järkiini, sanoin lääkikselle näkemiin, hain biolääketieteelle, rakastuin alaan, ja loppu onkin historiaa.

Biolääketiede on ennen kaikkea tulevaisuuden ala, jossa minua viehättävät etenkin koulutusohjelman monipuolisuus ja valinnanvapaus. Mahdollisuus liikkua puhtaan lääketieteen ja luonnontieteiden sekä toisaalta bioinformatiikan, tutkimuksen ja vaikkapa kauppatieteiden rajapinnassa, antaa mahdollisuuden toimia juuri sellaisena terveysalan ammattilaisena kuin haluat. Kuluneen vuoden aikana olen paitsi kuopiolaistunut, niin myös Kultilaistunut. Meillä on täällä upea porukka samanhenkisiä ihmisiä, jotka odottavat jo innolla teitä uusia fukseja. Tämän lisäksi Kuopio tarjoaa loistavat puitteet opiskelulle, vaikka näin tasaisen laakealta Pohjanmaalta tulleena on myönnettävä, että nämä mäet edelleen hieman hirvittävät.

Opiskelun lomaan mahtuu myös vapaa-aikaa, jolloin itse syyllistyn kaikennäköiseen nörtteilyyn, tai sitten vastapainoisesti vietän aikani lenkkeillen, vaeltaen ja koirien parissa touhuten. Iltaisin ei ole myöskään aivan tavatonta bongata minut jos minkälaisten tapahtumien humusta. Syyskuussa tavataan! 

Sini Laasonen

Moikka tulevat fuksit!

Täällä höpöttää kärsimätön, mukavuudenhaluinen ja touhukas Sini. Olen eteläsuomalaisten mukaan kotosin tuolta pohojosesta porojen ja jääkarhujen luota eli oon ylypiä Oululainen. Olen biolääketieteellä toisen vuoden opiskelijana ja odotan innolla syksyä, kun pääsen näkemään teidät kaikki!

Valitsin biolääkiksen vuosi sitten opiskelualakseni, koska täällä saa oppia sairauksista ja niiden syntymekanismeista ja hoidosta solutasolla, ja mikä parasta, saa tulevaisuudessa itse kehittää parannuskeinoja niihin! Yliopistossa suurimmat haasteeni ovat surkeat ruoanlaittotaitoni ja se, että vuorokaudessa on liian vähän tunteja. Kuitenkin täällä loppumaton tiedonjanoni saa hieman tyydytystä, vaikka yhä useammin törmää siihen, että asioihin ei vielä tiedetä vastauksia. Tulevaisuuden tutkittavaa siis meille!!

Opintojen ohella olen myös kilpauintivalmentaja, ja uinti ja urheilu ovatkin lähellä sydäntäni. Vappaa-aikaa ei hirveesti löydy, mutta yön pitkinä kävelymatkoina yliopiston meiningeistä kotiin unelmoin koiravauvasta ja ulkomaanmatkoista. Musta saa juttukaverin millon vaan – lemppariaiheita ovat urheilu ja lääketiede.
Syksyllä nähdään!!

 

Riikka Seppälä

Moiksu!

Mä oon Riikka, alun perin Helsingistä lähtöisin oleva 20-vuotias tyttö. Tykkään ihan hirmu paljon tutustua uusiin ihmisiin, leipoa, käydä salilla sekä totta kai viettää aikaa ystävien kanssa. Taidan enemmän tai vähemmän olla aina menossa, joko yliopistolle, salille tai sitten muihin rientoihin. Eipä sillä, täällä Kuopiossa pystyy kyllä myös rauhottumaan upeiden maisemien luona. Vaikka tänne tullessa en tiennyt kaupungista oikeestaan mitään, oon tässä vuoden aikana ehtiny jo rakastua ja kotiutua tänne. Kaunis kaupunki joka on täynnä niin ystävällisiä ihmisiä.

Ekan vuoden opiskelujen jälkeen Kuopiossa ja biolääketieteellisessä en malta odottaa uutta lukuvuotta ja mitä se tuokaan mukanaan. Alana biolääkis on mun mielestä älyttömän kiinnostava, pääsee oppimaan niin paljon uutta ihmisen toiminnasta ja sen ympäriltä sekä ymmärtämään miten paljon on asioita mitä ei vielä tiedä. Myös ainejärjestönä Kulti on mun mielestä ihan huippu, tiivis yhteishenki, ihania ihmisiä ja paljon kivaa ohjelmaa.

Super paljon onnea siis opiskelupaikasta uudet fuksit ja tervetuloa tänne Kuopioon, me tuutorit ootetaan teitä jo kovasti. Iskekää viestiä jos tulee yhtään mitään kysyttävää, vastataan kyllä enemmän ku mielellämme! Muutenkin, mulle jutskaamaan saa tulla mistä vaan ja koska vaan, harvoin meikäläinen jää hiljaseks.
Näkemisiin siis syksyllä!

Eerika Takala

Moikkamoi!

Täällä kirjoittelee Eerika 21v ja vertaistuutori vuosimallia 2019. Luonteeltani olen jotain rauhallisen hillityn ja helposti kaikesta innostuvan väliltä. Kuopioon muutin opiskelujen perässä viime syksynä kotipaikkakunnaltani Kannuksesta tuolta länsirannikon suunnalta Keski-Pohjanmaalta. Fun fact: vielä kertaakaan täällä Kuopiossa kukaan ei ole tiennyt tai kuullut Kannuksesta mitään.

Vielä abivuoden syksyllä en tiennyt yhtään, mihin kouluun haluaisin keväällä hakea. Vähän ennen yhteishaun alkua löysin UEF:in esitteestä biolääketieteen koulutusohjelman ja olin heti myyty. Tiesin kuitenkin, että välivuosi olisi edessä, sillä en ollut opiskellut kemiaa lukiossa. Opiskelumotivaatiota onneksi välivuodelle löytyi, sillä tämä koulutusohjelma tuntui juuri minulle luodulta ja tänne halusin päästä. Erityisesti minua
kiinnostaa sairauksien taustalla olevat syntymekanismit solu- ja molekyylitasolla. Kannatti olla päättäväinen, sillä opiskelu täällä on ollut juuri niin mielenkiintoista ja antoisaa kuin ajattelin. Täytyy sanoa, että olette kyllä valinneet mahtavan koulutuksen ja alan!

Kuopio on myös todella kiva opiskelukaupunki ja olen viihtynyt täällä kaikin puolin todella hyvin. Vapaa-ajalla tykkään käydä säännöllisen epäsäännöllisesti lenkillä ja korkeakoulujen Sykettä-liikuntapalvelun järjestämissä ryhmäliikuntatunneilla. Paljon vapaa-aikaani vietän kavereiden kanssa rennosti esimerkiksi herkkujen ja tempparikatsomon merkeissä.

Lopuksi vielä suuret onnittelut opiskelupaikasta, mahtavaa kesää ja opiskeluintoa sitten syksyyn! Ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos teillä tulee jotain kysyttävää!
Syksyllä nähdään 🙂

Nähdään Kultihuoneella!

Meillä on jäsenillemme oma kerhohuone eli tutummin Kultihuone. Huoneemme löydät Snellmania-rakennuksen toisesta kerroksesta, Café Hav a Javan läheisyydessä sijaitsevasta pommisuojasta (SN2064). Tervetuloa tutustumaan Kultilaisiin ja nauttimaan kupillinen kahvia!