UEF Biolääketieteen fuksit -Facebook-ryhmä

Ryhmä juuri teille uusille opiskelijoille. Tätä kautta saat kätevästi tietoa esimerkiksi tapahtumista ja pääset tutustumaan uusiin opiskelukavereihisi. Kysy vapaasti, jos jokin uusissa opinnoissa tai Kuopiossa mietityttää!

Kuopion puskaradio -Facebook-ryhmä

Epävirallinen tiedotuskanava, jonka kautta voit kysyä esimerkiksi mistä löytyy Kuopion hyvät lenkkipolut tai missä on parhaat pitsat.

Itä-Suomen yliopisto -Facebook-ryhmä

Kokoaa kaikki Kuopion ja Joensuun kampuksen opiskelijat yhteen. Tätä kautta saat tietoa esimerkiksi yliopiston tapahtumista ja opiskelua koskevista asioista.

i

Itä-Suomen Yliopisto - Biolääketieteen yksikkö

Biolääketieteen yksikkö vastaa terveystieteiden tiedekunnan ihmisen anatomian ja fysiologian, solu- ja kudosbiologian, biokemian sekä molekyylibiologian opintotarjonnasta. Ja tietty biolääketieteen koulutusohjelmasta!

Hei sinä uusi biolääketieteen opiskelija!

Onnittelut ovat paikallaan, eivät ainoastaan opiskelupaikkasi puolesta, vaan myös loistavasta valinnastasi tulla opiskelemaan biolääketiedettä Itä-Suomen yliopistoon. Biolääketiede on ennen kaikkea monipuolinen tulevaisuuden ala, jossa teoria ja käytännönläheisyys yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla.

Uutena biolääketieteilijänä olet tervetullut liittymään ainejärjestömme Kulti ry:n riveihin. Yliopistomaailman pyörteissä tunnistat meidät punaisista haalareistamme, joita koristavat valkoiset sivutaskut. Kultissa autamme aina toisiamme, joten otathan rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa. Kampuksella meidät löytää kerhohuoneeltamme, eli tuttavallisimmin Kultihuoneelta, joka sijaitsee Snellmania-rakennuksen toisessa kerroksessa. Tervetuloa!

 

Biolääketiede ammattina

Biolääketiede nivoo lääketieteen, bio- ja luonnontieteet yhteen ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi, jonka tavoitteena on ihmiskehon toiminnan ymmärtäminen ja hoitomenetelmien kehittäminen. Valmistuminen biolääketieteen koulutusohjelmasta antaa erinomaiset valmiudet toimia monipuolisesti lääke-, terveys ja bioalan asiantuntemusta vaativissa tehtävissä julkisella ja yksityisellä sektorilla. Koulutus tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden tutkimustyön tekemiseen ja biolääketieteellisen tutkijan uralle.

Luonnontieteiden kandidaatti

Itä-Suomen yliopistossa koulutusohjelma käsittää kandidaatin ja maisterin tutkinnot. Suomenkielisen luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon opinnot koostuvat muun muassa ihmisen anatomian ja fysiologian, solu- ja molekyylibiologian sekä lääkeainekemian kokonaisuuksista.

Filosofian maisteri

Kandidaatin opintojen jälkeen englanniksi suoritettavassa filosofian maisterin tutkinnossa (MSc) syvennytään molekulaariseen lääketieteeseen, pääpainona translationaalinen tutkimus ja diagnostiikka. Maisterivaiheen englanninkieliset opinnot valmistavat opiskelijoita toimimaan kansainvälisessä työ- ja tutkimusympäristössä.

Tuutorit

Liinu Kilpeläinen

liinukil@student.uef.fi

Kalle Seppänen

kallesep@student.uef.fi

Inkeri Nurminen

inurmine@student.uef.fi

Onja Pilto

opilto@student.uef.fi

Oona Myöhänen

omyohane@student.uef.fi

Liinu Kilpeläinen

Moikka fuksit!

Olen Liinu, 20-vuotias toista vuottaan aloittava opiskelija, Kultin projis ja tulevan syksyn tuutori! Alun perin olen kotoisin täältä Kuopiosta, mutta suurimman osan elämästäni olen kuitenkin asunut 100 kilometrin päässä, pienessä kunnassa, Rautavaaralla. Olen menevä persoona ja monessa mukana, joten minut voi nähdä niin yliopistolla, tapahtumissa, kuntosalilla, lenkillä kuin ilma-akrobatiatunnillakin.

Muistan pienestä pitäen vastanneeni ”Mikä haluaisit olla isona?”-kysymykseen, että lääkäri. Näyttelijän, juristin ja muiden vaihtoehtojen ohella siis. Vielä yläkoulussakin harkitsin lääkärin ammattia, mutta lukioaikana tajusin, ettei potilastyö ole minua varten. Biologia ja kemia kiinnostivat minua kaikista eniten, joten halusin opiskelemaan jotain niihin liittyvää. Sitten bongasin biolääketieteen UEF:in esitteestä, ja esittelytekstin luettuani tiesin tämän olevan juuri sitä mitä etsin: lääketiedettä, mutta ei potilastyötä. Ainakin ensimmäisen vuoden perusteella biolääkis on täyttänyt toiveeni!

Kuopiossa syntyneenä ja sen lähellä aina asuneena kaupunki oli minulle aika lailla tuttu jo entuudestaan, mutta täytyy myöntää, että opiskelijana Kuopio on tuntunut paljon viihtyisämmältä kuin miltä se aiemmin vaikutti. Tähän vaikuttanee erityisesti se, kuinka hyvin meidät otettiin syksyllä vastaan ja kuinka kulteista on tullut tärkeä yhteisö, jonka osaksi kokee kuuluvansa.

Valtavasti onnea myös minun puolestani opiskelupaikan saamisesta! Pitäkää mukava kesä, älkääkä turhaan stressatko syksyä. Jos mitä tahansa kysyttävää tulee, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä ihan kehen tahansa meistä! Me odotetaan jo innolla, että päästään näkemään teidät!

Nähdään syksyllä!

 

Kalle Seppänen

Terve!

Olen Kalle, 23-vuotias alun perin porvoolainen, mutta jo pari vuotta Kuopiossa asunut virallisesti toista lukuvuottaan biolääketieteellä aloitteleva Kultin tuutori.

Muutin alun perin Kuopioon kaverini kanssa, joka oli saanut täältä opiskelupaikan. Opiskelin itse Jyväskylän yliopistossa, mutta etäluennot mahdollistivat asumisen toisella paikkakunnalla. Tuolloin opiskelin myös avoimessa yliopistossa UEF:ssa biolääketieteen kursseja, tavoitteenani hakea yhteishaussa Kuopioon lääkikseen. Vuosi avoimessa sai kuitenkin suunnitelmani muuttumaan ja päädyinkin muuttamaan ensisijaisen hakukohteen kliiniseltä lääketieteeltä biolääketieteelle. Uskon että osa teistä uusista fukseista on samankaltaisen päätöksen tänä keväänä tehnyt ja omalla kohdallani päätös oli onnistunut. Biolääketieteessä parasta on perehtyminen sairauksien ja niiden syntymekanismien tutkintaan ilman pelkoa kliiniseen potilastyöhön joutumisesta.

Kuopio kaupunkina paranee sitä mukaa, kun täällä viettää aikaa. Täältä ei puutu mitään, ja harrastaa voi lähes mitä tahansa yksin tai porukalla. Itse vietän vapaa-aikaani ulkoillen, kuntosalilla tai soittamalla milloin mitäkin. Talvisin käyn muiden kanssa Kultien mukana Tahkolla laskettelemassa. Kesäisin pelaan amerikkalaista jalkapalloa Kuopion Steelersissä. Tervetuloa aina aurinkoiselle Väinölän niemelle seuraamaan Suomen parasta jenkkifutista, vaikka jo ensi kesänä!

Onnittelut vielä omasta puolestani opiskelupaikan saamisesta ja vastaanottamisesta! Levätkää ja nauttikaa kesästä, sekä ennen kaikkea valmistautukaa huikeaan syksyyn niin koulussa kuin sen ulkopuolellakin. Nähdään Kultihuoneella!

 

Onja Pilto

Moi, 

Tässä Onja, kesällä 20 vuotta täyttänyt, alunperin vantaalainen, tuleva toisen vuoden biolääketieteen opiskelija. Suoraan lukion penkiltä opiskelemaan lähteminen ja täysin vieraaseen kaupunkiin muuttaminen jännitti kovasti, mutta näin ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen kaikki on jota kuinkin mallillaan ja Kuopio alkaa tuntua kodilta. Täällä pidän erityisesti ihmisten rennosta meiningistä ja ympäröivästä luonnosta.
Ihmisen biologia ja sairaudet ovat aina kiinnostaneet, joten lukiossa ajattelin, että kai tässä lääkikseen kannattaa tähdätä, vaikka potilastyö ei ikinä kiinnostanutkaan. Onneksi sain tietää biolääketieteen koulutusohjelmasta juuri sopivasti yhteishakua tehdessäni. Pikaisen “mitä on biolääketiede”- googlauksen jälkeen tulin järkiini ja tajusin, että tämähän on juuri sitä, mitä luonnontieteistä haluan opiskella.
Olen rauhallinen tyyppi, jonka mielenkiinnon kohteet vaihtelevat jatkuvasti. Kiinnostukseni musiikkiin on pysynyt kuitenkin tasaisen vahvana läpi elämäni. Olen soittanut pianoa pienestä asti ja Kuopioon muuttaessa ehdottoman tärkeää oli, että mukaan yksiöön lähtee digitaalipiano. Olen oikea kotikissa ja vapaa-aikani vietän usein kotona kuulokkeet päässä, joko ruudun ääreen liimautuneena tai muita askareita tehden. Tasapainona neljän seinän sisällä vietetylle ajalle, nautin ulkona olemisesta ja kavereiden näkemisestä.
Loppuun vielä onnittelut myös minunkin puolesta opiskelupaikkanne johdosta! Jos teillä on kysyttävää mihin tahansa asiaan liittyen, olkaa ihmeessä minuun tai muihin tuutoreihin yhteydessä. Juttelemaan voi muutenkin aina tulla, haluan että kukaan teistä ei jää yksin fuksisyksynä. Nauttikaa kesästä ja nähdään syksyllä!

 

Oona Myöhänen

Moikka!

Olen Oona, 22-vuotias syksyllä toisen biolääketieteen vuotensa aloittava opiskelija. Kotoisin olen ihan täältä Kuopiosta, joten tutuilla kulmilla ovat opiskelut alkaneet. Onnea vielä minunkin puolestani tuleville fukseille opiskelupaikan saamisesta!
Itse käytin lukion jälkeen muutaman välivuoden kiinnostavan opiskelupaikan pohdintaan ja lopulta biolääketiede veti puoleensa. Enkä ole kyllä hetkeäkään valintaani katunut! Luonnontieteet ja etenkin lääketiede ovatkin aina kiinnostaneet minua. Kuopio valikoitui opiskelupaikkakunnaksi ihan perheen läheisyyden vuoksi.
Olen aika rauhallinen tyyppi, mutta olen myös kiinnostunut lähtemään kokeilemaan kaikenlaista uutta. Tällä hetkellä nautin luonnossa liikkumisesta, lukemisesta ja neulomisesta. Uutena kiinnostuksen kohteenani on ruoanlaitto. Nuorempana harrastin pitkään jalkapalloa, ja vieläkin tulee paljon seurattua Kupsin pelejä, toivottavasti myöhemmin tänä vuonna myös ihan paikan päällä.
Tuutorina odotan innolla teidän uusien fuksien tapaamista, ja sitä että pääsemme yhdessä puuhaamaan kaikkea hauskaa. Eräästä nimeltä mainitsemattomasta syystä meidän vuosikurssimme koki hieman erikoisemman ensimmäisen vuoden, joten on myös kiva päästä itse kokemaan teidän kanssanne vähän perinteisempää opiskelijaelämää.
Hyvää kesää ja nähdään syksyllä!

 

Inkeri Nurminen

Heeei!

Olen Inkeri, syksyllä 20 vuotta täyttävä biolääkiksen toisen vuoden opiskelija. Ainakin omasta mielestäni olen hauska ja rento tyyppi. Vapaa-aikaa voin viettää yhtä mieluusti kavereiden kanssa menossa mukana kuin yksin kotona musiikkia kuunnellen. Lempipuuhiini kuuluvat myös liikkuminen luonnon helmassa ja hyvästä ruoasta nauttiminen. Viime syksynä heti lukiosta valmistumisen jälkeen muutin Keski-Suomesta Laukaasta tänne Savon sydämeen biolääketiedettä opiskelemaan. Aluksi en ollut niin innoissani Kuopiosta, mutta hyvin pian tämä järvien ja mäkien luvattu maa osoittautui kuitenkin erittäin viihtyisäksi ja lämminhenkiseksi opiskelijakaupungiksi.

Lukiossa olin kiinnostunut biologiasta, kemiasta ja psykologiasta. Ajattelin pitkään, että lukion jälkeen haluan jatkaa opiskelua psykologian parissa. Psykologin ammatti ei kuitenkaan kiinnostanut ja abivuoden aikana kiinnostus oppiainettakin kohtaan vähän lopahti. Tilalle tuli biolääketiede, joka kiinnosti biologiaa ja kemiaa yhdistelevänä sairauksia tutkivana alana. Tänne sitten hain ja päädyin, aluksi vielä hieman epävarmana siitä, onko biolääketiede se oma juttu. Ensimmäisen vuoden aikana on kuitenkin vahvistunut fiilis siitä, että olen oikealla alalla. Parasta on ollut huomata, miten laajan kirjon tutkimuskohteita ja erilaisia työvaihtoehtoja biolääketiede tarjoaa. Tällä alalla pääsee varmasti tekemään sitä, mikä itseä todella kiinnostaa.

Teille tuleville fukseille vielä hurjan paljon onnea opiskelupaikasta! Älkää jännittäkö tai stressatko liikaa, sillä kaikki kyllä selviää ja järjestyy. Teillä ei ole mitään hätää niin kauan, kun me pidämme teistä huolen. Jos jokin kuitenkin mietityttää, meihin voitte ottaa jo nyt erittäin matalalla kynnyksellä yhteyttä. Ottakaa kuitenkin vielä kaikki ilo irti jäljellä olevasta kesästä, ja syksyllä sitten nähdään! En malta odottaa!

Nähdään Kultihuoneella!

Meillä on jäsenillemme oma kerhohuone eli tutummin Kultihuone. Huoneemme löydät Snellmania-rakennuksen toisesta kerroksesta, Café Hav a Javan läheisyydessä sijaitsevasta pommisuojasta (SN 2064). Tervetuloa tutustumaan kultilaisiin ja nauttimaan kupillinen kahvia!