UEF Biolääketieteen fuksit -Facebook-ryhmä

Ryhmä juuri teille uusille opiskelijoille. Tätä kautta saat kätevästi tietoa esimerkiksi tapahtumista ja pääset tutustumaan uusiin opiskelukavereihisi. Kysy vapaasti, jos jokin uusissa opinnoissa tai Kuopiossa mietityttää!

Kuopion puskaradio -Facebook-ryhmä

Epävirallinen tiedotuskanava, jonka kautta voit kysyä esimerkiksi mistä löytyy Kuopion hyvät lenkkipolut tai missä on parhaat pitsat.

Itä-Suomen yliopisto -Facebook-ryhmä

Kokoaa kaikki Kuopion ja Joensuun kampuksen opiskelijat yhteen. Tätä kautta saat tietoa esimerkiksi yliopiston tapahtumista ja opiskelua koskevista asioista.

i

Itä-Suomen Yliopisto - Biolääketieteen yksikkö

Biolääketieteen yksikkö vastaa terveystieteiden tiedekunnan ihmisen anatomian ja fysiologian, solu- ja kudosbiologian, biokemian sekä molekyylibiologian opintotarjonnasta. Ja tietty biolääketieteen koulutusohjelmasta!

Hei sinä uusi biolääketieteen opiskelija!

Onnittelut ovat paikallaan, eivät ainoastaan opiskelupaikkasi puolesta, vaan myös loistavasta valinnastasi tulla opiskelemaan biolääketiedettä Itä-Suomen yliopistoon. Biolääketiede on ennen kaikkea monipuolinen tulevaisuuden ala, jossa teoria ja käytännönläheisyys yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla.

Uutena biolääketieteilijänä olet tervetullut liittymään ainejärjestömme Kulti ry:n riveihin. Yliopistomaailman pyörteissä tunnistat meidät punaisista haalareistamme, joita koristavat valkoiset sivutaskut. Kultissa autamme aina toisiamme, joten otathan rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa. Kampuksella meidät löytää kerhohuoneeltamme, eli tuttavallisimmin Kultihuoneelta, joka sijaitsee Snellmania-rakennuksen toisessa kerroksessa. Tervetuloa!

 

Biolääketiede ammattina

Biolääketiede nivoo lääketieteen, bio- ja luonnontieteet yhteen ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi, jonka tavoitteena on ihmiskehon toiminnan ymmärtäminen ja hoitomenetelmien kehittäminen. Valmistuminen biolääketieteen koulutusohjelmasta antaa erinomaiset valmiudet toimia monipuolisesti lääke-, terveys ja bioalan asiantuntemusta vaativissa tehtävissä julkisella ja yksityisellä sektorilla. Koulutus tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden tutkimustyön tekemiseen ja biolääketieteellisen tutkijan uralle.

Luonnontieteiden kandidaatti

Itä-Suomen yliopistossa koulutusohjelma käsittää kandidaatin ja maisterin tutkinnot. Suomenkielisen luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon opinnot koostuvat muun muassa ihmisen anatomian ja fysiologian, solu- ja molekyylibiologian sekä lääkeainekemian kokonaisuuksista.

Filosofian maisteri

Kandidaatin opintojen jälkeen englanniksi suoritettavassa filosofian maisterin tutkinnossa (MSc) syvennytään molekulaariseen lääketieteeseen, pääpainona translationaalinen tutkimus ja diagnostiikka. Maisterivaiheen englanninkieliset opinnot valmistavat opiskelijoita toimimaan kansainvälisessä työ- ja tutkimusympäristössä.

Tuutorit

Emmi Sarkola

emmisar@student.uef.fi

Tomi Termonen

tomiter@student.uef.fi

Kiia Aura

aurakiia@student.uef.fi

Remo Saaristo

remos@student.uef.fi

Emmi Sarkola

Moikka!

Täällä kirjoittelee Emmi, kesällä 21 vuotta täyttänyt entinen espoolainen ja nykyinen Kultin tuutori. Aloitan syksyllä toisen vuoteni Kuopiossa biolääketieteen opiskelijana ja odotan jo innolla teidän uusien fuksien tapaamista!

Muutin Kuopioon viime syksynä suoraan lukiosta päästyäni, hieman epävarmana siitä mitä biolääkis tuo tullessaan. Nyt olen kuitenkin sopeutunut Kuopion kauniisiin järvimaisemiin ja saanut ihania uusia ystäviä! Biolääketiede tuntuu omalta alalta ja se yhdistää sopivasti kahta lempiainettani, biologiaa ja kemiaa.

Olen sosiaalinen ja seikkailun haluinen, ja tykkään osallistua erilaisiin tapahtumiin sekä olla järjestämässä niitä. Opiskeluiden ohella harrastan liikuntaa ja vietän paljon aikaa luonnossa. Olen harrastanut partiota 7-vuotiaasta lähtien ja tykkään edelleen touhuta partiotapahtumien parissa! Toisena mielenkiinnon kohteenani on aina ollut matkustelu ja kansainvälisyys. Vietin vuoden USA:ssa vaihto-oppilaana lukion ensimmäisen vuoden jälkeen ja olen sittemmin toiminut vaihtooppilasjärjestöni vapaaehtoisena Suomeen tuleville vaihtareille. Myös mahdollisuus lähteä yliopistovaihtoon kiinnostaa minua tulevaisuudessa! 

Onnea vielä jokaiselle opiskelupaikasta, jonka olette ansainneet hieman erityisistä olosuhteista huolimatta! Mulle saa tulla juttelemaan milloin vaan ja ottakaa rohkeasti yhteyttä kehen tuutoriin tahansa, jos joku juttu askarruttaa. Nauttikaa loppukesästä ja syyskuun alussa nähdään!

 

Tomi Termonen

Moikka!

Olen Tomi, 21-vuotias toisen vuoden opiskelija Espoosta. Luonteeltani olen rauhallinen, mukavuudenhaluinen ja mielikuvituksellinen, en ota elämää turhan vakavasti; tykkään ongelmanratkaisusta enkä pelkää kokeilla jotakin uutta ja jännittävää. Harrastan paritanssia, ja pidän todella paljon ruoanlaitosta, kun siinä saa syödä tuotoksensa!

Kiinnostuin biolääketieteestä kunnolla vasta abivuoden lopulla, mutta aavistuksen liian myöhässä yhteishakua ajatellen. Päädyin siis vuoden verran syvälle fysiikan syövereihin, josta onneksi löysin pelastuksen tien kohti biolääkistä. Yhden vuoden opiskeltuani kuvittelisin päätökseni olleen oikea. Oppimäärä yhdistää mukavasti lääketieteen ja luonnontieteet käytännön tasolla jo alussa, ja kurssivalikoimasta löytyy haastetta juuri niissä aiheissa mitkä sattuvat kiinnostamaan. Opiskelu täällä on kyllä ylittänyt odotukseni, ja toivon näin menevän myös teillä.

Kuopio on kyllä tosi mukava kaupunki elellä, täältä ei puutu muuta kuin astianpesukone. Kannattaa muuten totutella. Täällä voi myös tervehtiä bussikuskia ilman, että tuomitaan hulluksi tai päihtyneeksi, ja kaunis luonto on vain kivenheiton päässä. Uuteen kaupunkiin ja elämäntyyliin sopeutuminen voi olla alussa rankkaa, mutta lupaan, että se helpottaa nopeasti. Lähde vain innolla mukaan kaikkeen mitä me tuutorit ollaankaan keksitty teidän ikimuistoiselle fuksivuodellenne.

Onnittelut tosiaan opiskelupaikasta ja lämpimästi tervetuloa Savon sydämeen tänne Kuopioon, ja ennen kaikkea tervetuloa Kultiin. Nähdään syksyllä!

 

Kiia Aura

Terve!

Olen Kiia ja tulen kaukaa Itäisen Suomenlahden rannalta Kotkasta. Meren äärellä vietetyn 21:n vuoden jälkeen erkaneminen suolaisesta tuulesta on tehnyt tiukkaa, mutta onneksi täällä Savon sydämessäkin vesirajaa riittää vaikka muille jakaa. Vapaa-aikaani vietän joko metsässä rämpien kamera kourassa tai käpertyneenä nojatuoliin klassikkokirjan seurassa. Joskus löydän itseni toteuttamasta hölmöjä päähänpistoja, kavereiden kanssa tai ilman. Tapahtumienkaan pyörteessä minuun törmääminen ei ole mahdotonta, mutta epätodennäköistä.

Pienestä pitäen olen lääkäriksi halunnut, ainut unelmassa vuosien varrella vaihdellut on potilaat: haluanko parantaa eläimiä, sorkkia aivoja vai tutkia ruumiita? Lukiossa kiinnostuin myös biolääketieteen opiskelusta, mutta halu sairaalaan oli vielä vahvempi. Välivuotenani metsässä hurutellessani ei ajatus lääkärin urasta enää kuitenkaan houkutellut, ja näyttäisikin siltä, että sairauksien syiden ja taustojen tutkiminen vei voiton.  Mikä olisikaan kiinnostavampaa kuin tutkia miten ihmeessä tällainenkin koneisto kuin ihminen oikeasti toimii ja mikä on vialla kun se ei toimikaan?

Kultit ovat kuin yksi iso perhe, jossa jokainen voi kokea olevansa tervetullut. Meidät otettiin viime syksynä niin lämpimästi vastaan, että tahdon olla jakamassa samaa iloa teille uusille kultilaisille sekä tietysti olla tekemässä teidän fuksivuodestanne ikimuistoista!

Nähdään siis syksyllä!

 

Remo Saaristo

Heeei!

Valtavasti onnea ja menestystä ensi askeleillasi biomedisiinarina sulle toivottaa Remo 22v. Me tuutorithan ollaan olemassa nimenomaan teitä varten, joten jos jokin asia askarruttaa, niin otathan rohkeasti yhteyttä. Kaikki me autamme mielellämme. 

Näin itselle jo kolmannen vuoden opinnot tulevana syksynä kultiporukassa aloittavana aika tuntuu lentäneen kuin siivillä Vantaalta tänne aikoinaan saavuttuani. Alkujaan tulin suoraan lukiosta valituksi Bioteknologialle Tampereella, mutta en ottanut paikkaa vastaan, sillä halusin miettiä vielä tulevan inttivuoden ajan vaihtoehtojani. Näin jälkiviisaana tulos tuntuu parhaalta mahdolliselta, mitä omalle kohdalle saattoi sattua. Olen utelias sielu, jonka intohimona on tuntemattoman tutkiminen, joten tunnen itseni etuoikeutetuksi päädyttyäni alalle, jolla tutkimuksen osalta selvitettävää riittää. Biolääketiede on monipuolisin Suomen maalta löytyvä lukion bilsaa ja kemiaa valintaperusteina käyttävä koulutusohjelma ja tulee tarjoamaan mahdollisuuden toimia juuri sellaisena terveysalan ammattilaisena kuin haluat. Kuopio itsessään on opiskelijakaupungiksi kompakti ja erityisesti pidän siitä, kuinka lyhyitä etäisyydet ovat. Paras juttu täällä on kuitenkin opiskelijayhteisö, jonka Kultit yhdessä muodostavat. En ole kokenut missään muualla vastaavaa yhteenkuuluvuuden tunnetta kuin osana alati kehittyvää ainejärjestöämme.

Tuutorina olen empaattinen persoona, jonka muiden auttaminen tekee tosi iloiseksi. Keskustelutilanteissa lempitapani puhua on sitä kuuluisaa kokemuksen syvää rintaääntä käyttäen. Kultiaktiivisuudesta itsessään mm. hallitushommien muodossa on tullut livestriimaamisen ohella mun keskeinen harrastus ja tapahtumissa meitsin spottaaminen on perin yleistä. Toisin sanoen olen siis usein paikalla silloin, kun teillä on jotain kysyttävää. Tilanteen sattuessa sen tekeminen kyllä kannattaa, koska fuksina tyhmiä kysymyksiä ei käytännössä ole olemassakaan.

Viettäkäähän rattoisaa aikaa kesälaitumilla samalla valmistautuen unohtumattomaan syksyyn! Fuksin elämä ei nimittäin välttämättä koostu ainoastaan luennoilla istuskelusta niin halutessanne… Tapaamisiin!

Nähdään Kultihuoneella!

Meillä on jäsenillemme oma kerhohuone eli tutummin Kultihuone. Huoneemme löydät Snellmania-rakennuksen toisesta kerroksesta, Café Hav a Javan läheisyydessä sijaitsevasta pommisuojasta (SN 2064). Tervetuloa tutustumaan kultilaisiin ja nauttimaan kupillinen kahvia!