Hallituksen terveiset:

Hallitus kokousti keskiviikkona 20.5. Kultisanomat julkaistaan perjantaina 29.5., voit lukea sen https://kultiry.fi/kultisanomat/. Kultinauhaa aletaan myymään jäsenistölle syksyllä hintaan 7 €. Kultin hallitus toivottaa kaikille oikein mukavaa kesää!

Histologian kurssista:

Histologian kurssista (4421104) järjestetään vielä yksi tenttimahdollisuus.

Mikäli kurssi on osa tutkintorakennettasi, etkä ole sitä vielä suorittanut, olethan yhteydessä opetussihteeri Marjut Nenoseen: marjut.nenonen@uef.fi perjantaihin 22.5. mennessä.

Vuoden Kulti –äänestys:

Tunnetko Kultin, joka on kaikkien kaveri ja luo yhteishenkeä ainejärjestössämme? Onko kyseinen Kulti luotettava, ymmärtäväinen ja kannustava, sekä on aina valmis auttamaan muita Kulteja tilanteessa kuin tilanteessa? Mikäli mieleesi juolahti kyseisiä ominaisuuksia omaava Kulti, äänestä häntä Vuoden Kulti -tittelin saajaksi! Äänestää voit minkä tahansa vuosikurssin opiskelijaa.

Vuoden Kulti -äänestyksen voittaja julkistetaan Kultin 46v vuosijuhlilla 3.10.2020.

Äänestysaikaa on toukokuun loppuun 31.5.2020 saakka.

Ohessa linkki äänestyslomakkeeseen, käythän antamassa äänesi!

https://elomake.uef.fi/lomakkeet/25841/lomake.html

————————————————————————————————————-

Muuta tiedotettavaa:

Luoti-päivä 2021:

Mukaan tekemään opiskelijalähtöistä työelämätapahtumaa?

Kolmas Luoti-päivä järjestetään 27.1.2021 ja tavoitteenamme on tehdä siitä entistäkin kutsuvampi ja ajankohtaisempi!

Luoti-päivä 2021 -tiimiin haetaan opiskelijoita kaikilta vuosikursseilta biolääketieteen, sovelletun fysiikan sekä ympäristötieteiden aloilta. Tiimissä pääset helposti vaikuttamaan vuoden 2021 Luoti-päivän sisältöön ja toteutukseen aina luennoista ständeihin ja työpajoihin. Tiimiin tarvitaan monenlaisia tekijöitä, kuten ideoijia, tapahtuman markkinoinnista ja somesta kiinnostuneita, yritysten ja luennoitsijoiden kontaktoijia, käytännön työmyyriä, erilaisista materiaaleista ja hankinnoista vastaavia, after workkien järjestelijöitä… Kaikille löytyy siis varmasti jotain itselle sopivaa ja omiin aikatauluihin sovitettavissa olevaa.

Ai tarvitseeko olla kokemusta? No ei tarvitse! Kiinnostuksella ja sitoutumisella päästään yhdessä tässä projektissa maaliin asti! Luoti-päivän parissa työskennellessä pääset kartuttamaan omia projekti- ja tiimityöskentelytaitojasi. Ja mikä parasta, saat itsellesi poikkitieteellisiä kontakteja paitsi opiskelijoista, myös muista yhteistyökumppaneista. Sinun ei tarvitse olla mukana LoKin, Hyeenan tai Kultin toiminnassa tullaksesi mukaan järjestämään Luoti-päivään.

Ensimmäinen palaveri Luoti-päivän osalta pyritään järjestämään kevään aikana, jotta hommiin on helpompi tarttua syksyn alussa. Ajankohta sovitaan tarkemmin kiinnostuneiden kanssa, mutta alustavasti ajankohdaksi on mietitty toukokuun viimeistä viikkoa eli 25.-29.5.

Heräsikö kysymyksiä tai kiinnostuitko? Keksitkö hyvän idean, minkä toivoisit toteutettavaksi Luoti-päivään? Ota yhteyttä:

Pauliina Ryökäs paury@uef.fi

Riku Kiviluoto rikki@uef.fi

Saija Kalliomäki saikal@uef.fi

Mikä Luoti-päivä?

Luoti-päivä on Loimun opiskelijat – Kuopion, Hyeenan ja Kultin yhdessä tekemä luonnontieteilijöiden työelämäpäivä Kuopiossa. Päivä koostuu luennoista, yritysesittelyistä ja työpajoista, joissa voit päästä esim. rakentamaan omaa CV:täsi tai LinkedIniäsi tai hiomaan taitojasi työhaastattelussa. Vai haluasitko jotain ihan muuta? Tule mukaan niin pääset vaikuttamaan!

Oletko sinä tämän vuoden Pharma Industry Future Star?

Hei korkeakouluopiskelija. Näetkö oman työurasi lääketeollisuuden monipuolisissa työtehtävissä? Haluaisitko tutustua kansainväliseen alaamme vähän paremmin ja kuulla, millaisia työmahdollisuuksia lääketeollisuus tarjoaa tänään ja tulevaisuudessa?

Haku tämän vuoden Pharma Industry Future Stars- eli PIF Stars -ohjelmaan on taas käynnissä. Kyse on korkeakouluopiskelijoiden verkostoitumisohjelmasta, jossa pääset tutustumaan yritystemme toimintaan, työtehtäviin ja ihmisiin. Kuulet lukuisan määrän kiehtovia uratarinoita ja tapaat tietenkin muita alasta kiinnostuneita opiskelijoita ympäri Suomen.

Seitsemän opintopäivää järjestetään loppuvuodesta loka–joulukuussa pääkaupunkiseudulla ja Turussa yritystemme tiloissa. Päivämäärät tarkentuvat myöhemmin ja niistä tullaan ilmoittamaan valituille jo kesällä. Mikäli lähitapaamisia ei koronaepidemian vuoksi tuolloin voida järjestää, tullaan opintopäiviä siirtämään myöhemmäksi. Ohjelmaan osallistuminen on maksutonta. Maksamme myös opintopäivien ruokailut, matkat opiskelupaikkakunnalta ja tarvittaessa majoituksen.

Lisätietoa ja hakulomakkeen löydät täältä: www.laaketeollisuus.fi/vastuullisuus/laaketeollisuus-tyonantajana/pif-stars-2020.html

Valitsemme ryhmään 30 eri alojen opiskelijaa, jotka ovat jo opintojensa loppuvaiheessa tai tekevät jatko-opintoja. Valinnassa painotamme hakijan kiinnostusta lääkealaa kohtaan, aktiivisuutta opinnoissa ja työelämässä sekä mahdollista kansainvälistä harjoittelu- tai työkokemusta. Monipuolinen opiskelutausta on plussaa.

Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille henkilökohtaisesti viikolla 25.

Kysy lisää:

Petra Tirkkonen

petra.tirkkonen@laaketeollisuus.fi

p. 045 120 4058

Aikaansaaminen ja opiskelu poikkeusoloissa – tukea verkossa!

Tuntuuko opiskelu ja aikaansaaminen poikkeusoloissa haastavalta? Puuduttaako yksin puurtaminen? Suoritatko opintoja kevään ja kesän aikana? Aikaansaaminen ja opiskelu poikkeusoloissa -webinaarisarja tarjoaa ueffilaisille tukea ja apua opinnoissa etenemiseen. Webinaarit järjestetään keskiviikkoisin 13.5-17.6.2020 kello 15-17, Zoom-alustalla. Webinaarien suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat psykologian opiskelijat.

27.5. AJATUKSET JA TUNTEET AIKAANSAAMISEN HAASTEIDEN TAUSTALLA

Mitä aikaansaamisen haasteiden taustalta löytyy? Miksi vitkuttelen tai lykkään aloittamista? Kuinka voin oppia suhtautumaan työskentelyyni rakentavammin?

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/3dpUJMv

3.6. ITSEMYÖTÄTUNTO APUNASI

Mitä itsemyötätunto tarkoittaa ja kuinka voin hyödyntää sitä aikaansaamiseni apuna poikkeusoloissa?

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/2YIdfvt

10.6. KÄYTÄNNÖN VINKKEJÄ ALOITTAMISEEN JA AIKAANSAAMISEEN

Mitä käytännön tekniikoita voisin hyödyntää kohdatessani aloittamisen vaikeutta? Entä millä keinoilla voin pitää yllä työskentelyintoa?

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/2SxTP8i

17.6. STRESSINHALLINTA POIKKEUSOLOISSA

Miten voin säädellä kuormitustani poikkeusoloissa? Mikä tukee hyvinvointiani ja voimavarojani arjessa?

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/2KWRRdx

Webinaarien suunnittelu ja toteutus:

psykologian opiskelijat

Amanda Tistelgren,

amandap@student.uef.fi

Henrietta Smolander,

henriesm@student.uef.fi